onsdag 5 maj 2010

Vaknat ur dvalan

Nu var det ett bra tag sen jag tittade in här. Har inte känt mej så bra på ett tag. Mycket som hänt runt omkring.
"Gubben" har slutat sitt jobb efter mycket tjafs och jag hoppas att allt blir bättre nu.

Idag har jag varit ledig. Började med att jag vaknade klockan 6. Jag som skulle ner och ta prover på fastande mage, höll ju på att svimma innan jag fick frukost. Men det var nog den bästa frukosten det här året.
Fy fasiken vad illa hon stack mej. Det gör ju ont än. Så brukar det aldrig bli annars. Jaja jag lär väl överleva det också.

Efter frukost visste jag inte riktigt i vilken ände jag skulle börja. Ja tvätta förståss men det gör man ju alltid. Så jag började titta i övervintringshuset på altanen och började gå igenom alla växter. Klippte ner och slängde många pellisar som var heldöda. Blev några stackare kvar på altanen. Ja hade inte den där första iskalla natten kommit innan jag hann sätta på elementet hade det nog sett annorlunda ut, men......Finns ju dom som försörjer sej på att sälja växter så...


Gissa att altanen blev jättestor nu. Nu ser det riktigt fräscht ut där igen. Växthuset åkte ut med mycket möda och stort besvär, men skam den som ger sej.
Kom på att vi var två som trixade in det i höstas. Men sonen var i Uppsala och fick äntligen sin nya tand på plats och "gubben" är i Skåne och har kurs. Så jag är ensam hela veckan. Nu börjar jag ju bli van att han sticker iväg flera dagar i sträck.
Då kan jag få nåt gjort här hemma också.

 Tror att det här är ormöga eller?

Började att kratta undan lite, eftersom det legat snö kvar ända till förra veckan så har det inte gått så bra. Men någon har kört punkis på skottkärran !!!
Trodde jag var omöjligt.
Sen måste jag ju fixa gräsklipparen som jag körde stopp på ett metallrör höstas, fort gick det, hihi
Det känns som jag ligger lite efter i år. Annars brukar jag vara klar med krattningen till sista april. Får väl vara glad om jag hinner till midsommar "ler"

Åh vad det växer i mina sådder. Den vänstra är snäckböna. Ska bli lila och vit. Den högra bilden är fröna från Indien. Ska tydligen vara ätbart alltihopa. Majs, vattenmelon känner jag igen. Resten får vi se vad det blir.


Här på södersidan har vi en hel "äng" med blåstjärnor. Så fint den här tiden.
Vitsippor och blåsippor blommar för fullt.
Fåglarna kvittrar och det är ljust läääänge. Vad mer kan man begära??
Ja kanske lite mera värme då "ler"

Ha det bra allihopa