måndag 30 november 2009

Blindstyre


 Har varit ledig tre dagar i rad nu. Det är man ju inte så ofta precis. Klev upp tidigt för jag skulle åka med"gubben" till Gävle. För senare skulle sonen övningsköra in och sen köra upp. På vägen kom jag ju ihåg att jag glömt glasögonen hemma. Kul det var att köra hem då: mörkt, regnigt och massor av möten. Kör på känn!!!
Kom helskinnad hem iallafall.


Så måste jag in på jobbet en sväng när jag ändå var där inne för jag måste skicka lönen imorgon och fixa några rapporter som ska iväg och kom inte riktigt ihåg hur man gjorde, var ju ett tag sen sist. Ringde sonen och det hade gått åt helsike igen med körningen. Jaja bara att ta nya tag igen det.

I fredags var jag ut och åt med jobbet. OHH jösses vad med mat man fick. Höll ju på att spricka. Dom pratade om att gå på ett annat ställe, men vid 9 började folk åka hem. Vadå tråkigt. Jag som skulle ha en helkväll. Lurad blev jag.
På lördagen var vi bjudna till bekanta och då blev det också en massa god mat.


Igår skulle jag ju byta gardiner i köket, trodde jag ja. Höll på att leta ihjäl mej efter dom. Till slut hittade jag dom nere i gamla tvättstugan längst ner i en korg OTVÄTTADE!!   Smarta jag då!
Men nu är dom tvättade så i morgon kväll då åker dom upp. 

Var ut till Köpis i Valbo ikväll och köpte windows 7 kanske skrivaren funkar sen. Gubben installerade ju nåt konstigt program förr och allt blev ju bara helknäppt. Mina fotoalbum ligger mapp i mapp i mapp. Jag blir snart GALEN



Men nu ska jag ta och äta nåt igen.




Ha en bra kväll



tisdag 24 november 2009

En månad till tomten kommer

Idag fick jag kliva upp tidigt fast jag varit ledig. Hade ju så´n tur att jag fick en frissatid klockan 9. Vad skönt att äntligen bli av med mössan. Så jobbigt när lockarna spretar åt alla håll och den här årstiden när det är fuktigt blir det ju ännu värre.  När jag var på hemväg började det regna och sen har det ösregnat hela dagen.
 
Fick skjuts av "gubben" ner, men sen skulle han och svärfar åka till Stenungsund till torsdag. Så jag tog en promenad hem. På vägen stannade jag ju och köpte lite hårfärg och fikade på mitt gamla jobb. Mötte sonen i dörren, han skulle in och skriva körkortsprovet. Just nu lider jag med honom, han kuggade sej för tredje gången och var SÅ ledsen, besviken och arg. 
  
Har tvättat rumsfönstren idag, men fuskade och tog bara insidan.Så kom det  upp nya gardiner. När jag ändå var igång åkte två stjärnor upp också. Slipper man hålla på med det på söndag. Sen är det bara resten kvar.
  
Tänk att det bara är en månad kvar till julafton, nyss var det ju tre, vart tar tiden vägen egentligen??
Måste vara nå´n som stjäl den för oss!!

Så nu är man nyfärgad och nyfriserad. Skönt!


Ha en bra kväll


Kram









måndag 23 november 2009

Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva idag, för det rör sej massor i min skalle just nu. Har jobbat i helgen och det blev en konstig helg. Fick reda på lördagmorgon att två av mina arbetskamrater blev rånade på fredagkvällen.  Fy jag blev alldeles iskall när jag hörde det. Det var en aning jobbigt att öppna den dagen, men det gick bra ändå. Sen har många tankar gått genom huvet i helgen.


Som tur var klarade tjejerna sej utan fysiska skador iallafall och pengarna var väl detsamma i det hela.
Vi var in på möte i lördagskväll där en kille från krissjouren var med.

Man har ju varit lite mer på sin vakt några dagar Hur folk ser ut o.s.v
  
Men på fredagkväll ska vi allihopa på jobbet gå ut och äta och ev gå på ett ställe där dom har trubadur. Kvällen får utvisa vad som händer. Roligt ska det bli ändå.


 Igår kväll kom jag plötsligt ihåg att det är ju första advent på söndag, hade jag helt glömt bort. Men jag får väl försöka leta fram några stakar och lite gardiner i veckan. Hade för mej att det var en vecka till kvar. Sen sätter julstressen in "pust".


Sköt om er


Kram





torsdag 19 november 2009

Ledig

Har varit ledig idag men inte gjort speciellt mycket. Vaknade före 5 i morse av en dröm. Somnade så småningom igen, vaknade vid 7 och somnade om till 10.  Men känslan efter drömmen fanns kvar och jag var frustrerad och irriterad. Ont i huvet hade jag också.
 
 Så nu på eftermiddan har jag tagit en rejäl snabb promenad, oj så varmt det blev, men säkert nyttigt, för nu känns det bättre igen. Var in och beställde tid hos frissan när jag ändå gick förbi. Så var jag in i vår enda klädaffär och kollade lite. Oj vad man blir sugen, men får nog vänta tills lönen kommer innan det blir nåt nytt.



 Var in på mitt gamla jobb och tog en fika med min gamla chef som jobbar där nu. Kul att prata lite strunt ibland. Var ut en sväng och hittade tre blommor som fortfarande härdar ut i det trista gråa. Eller blommor. Det nedersta är väl ett ogräs i allafall. Men gult och fint lyser den. Det enda gula som lyser nu för tiden.

Kom just på att jag har nog inte ätit något än idag heller, magen börjar knorra, så jag slängde på en hamburgare i brist på annat. Ingen annan är ju hemma och ska äta. Skönt att ta lite snabblagat ibland också.

Imorgon är det jobb igen 7-18 och sen har jag helgen på det. Det går fortare och fortare mellan helgerna, fast det ska vara 4 veckor emellan. Vet inte riktigt hur det går till.  


Ha en bra helg om jag inte hinner hit igen








söndag 15 november 2009

Bara vara dag


Idag har jag haft en nästan "bara vara" dag. Slängde i en maskin tvätt på förmiddan och böt lakan i sängen. Sen tog jag en bok och satte mej i skönaste fotöljen och där blev jag sittande med " styvdottern"  till nu. Nu är den slut så jag måste leta rätt på nåt nytt. Det finns ju en del i hyllorna men det är svårt att vet vad jag vill ha idag.






I fredagskväll gjorde jag ju tårtbotten till kalaset igår. Jamen va sjutton tänkte jag på då???
Gjorde dubbel sats och hällde i långpannan!!!  Ja har den varit mindre har det väl gått bra, men nu blev den en cm tjock. Dela på den om ni kan!!!


Så det blev akututryckning till affären på lördagförmiddag och köpa fler, för släkten är stooor på båda sidor. 
Kalaset gick bra och sonen var nöjd. Tänk att "lillen" är 19 år. Inte klokt vad åren går. Den lilla busungen har blivit en 170 cm skäggig, snusande, sovande man som lufsar runt härinne mellan varven.



När hände det egentligen????






Nu ska jag fixa lite kaffe så ska jag mumsa i mej en stooor bit av tårtan som blev kvar. MUMS!!



Ni får ha en bra söndagkväll

fredag 13 november 2009

Veckans bakvärk


Nu har jag äntligen  hämtat mej sen sist. Traumatisk upplevelse det där (fniss).
Har haft fullt upp i veckan med jobb  och jobb. Fick ju ta till kvällarna för att försöka få nån ordning på begreppen. Bakade banankaka på lite gamla bananer en kväll.  Chokladrutor en kväll  , bullar och havreflarn en kväll . Idag när jag kom hem slängde jag i en tårtbotten i ugnen. Sen får dom sjutton vara nöjda.  Det var läääänge sen man hade 7 sorters kakor på kalas.


 
 Sen har vi mutat sonen att han får betalt om han städar hela huset och hela stora buren  före fredag.  Och det har han gjort, det är bara lite plock kvar nu.  
 Köpte för lite papper till sonens paket, så det var bara att gå ut i garaget och hämta en pappsäck och knyta snöre kring. 
Hann ner till centrum efter jobbet och köpa två presenter innan jag tog bussen hem igen också.

  

I går morse hade det kommit ca 2 cm snö här och var så ljust och fint. Vilken skillnad mot det tråkiga grå, men nu är det ju borta igen. Kallt var det när jag gick ner till city idag. Riktigt bitande i kinderna så det blir nog vinter snart.


  
Nu ska jag försöka vara lite trevlig innan jag somnar i soffan .




Ha en skön helg alla





måndag 9 november 2009

Dagens irrfärd

Ja idag har jag varit ute på äventyr ska ni veta. Tur ingen var med, men då kanske det gått lite fortare.
Skulle ju ner till Uppsala på mammografi. Ja bara 9,5 mil dit och lika långt hem. 
Ska kanske inte tänka högt vad jag tycker om att behöva åka till världens ende för det. Tidigare fick vi åka till Tierp och det går väl an. Men har man bara 2 mil till Gävle tycker jag ju att vi kunde få åka dit istället. Men NEJDÅ! 


 
 Gubben programmerade in GPS en i morse så jag skulle kunna hitta dit. För jag har ju ett lokalsinne som inte funkar så speciellt bra. Allt gick bra ända till en rondell där "kärringen" sa - ta andra höger i rondellen. Vilken jäkla rondell???  Det var ju en avfart !!!.


Sen hamnade jag i ett bostadsområde innan jag kom ut riktigt igen.
Till slut sa "kärringen" -  Du är framme.!!  Vadå framme. ???? Mitt på en gata, såg inte ens huset jag skulle till, inte förrän jag snurrat ett varv runt kvarteret. Så var det ju det där med parkering. Finns ett tvärs över gatan sa "gubben". NÄÄÄ det låg alldeles bredvid.
 
 
Fast jag hade så gott om tid på mej kom jag nästan för sent iallafall
Sen lyckades jag ju åka fel på hemvägen med för "kärringen" sa för sent att jag skulle svänga höger. Inte så lätt det i rusningstrafik. Så det blev en liten extrasväng på nån mil då med.
Uppsala är ju en jäkla stad att köra bil i. Rätt som det är dyker det upp en cyklist framför motorhuven och varenda jäkla gata är ju enkelriktad.


Nej nu ska jag gå och fixa kaffe för det har jag inte fått sen frukost och nu har jag göront i huvet.


Ha en bra kväll

fredag 6 november 2009

Veckan försvann!!



 

Oj vad den här veckan har sprungit fort. Jag hann inte riktigt med och nu börjar det ju bli lite halvpanik igen. Ska ha födelsedagskalas här på lördag och det finns inte en kaksmula hemma. Jag brukar väl iallafall ha någon bullpåse i frysen , men jag frostade av den i söndags och inte ett dugg fanns. 
Undrar vart man ska ta dom timmarna ifrån då???



  
Igår var jag ju ledig, men då skulle vi iväg bort på kalas och kom hem sent. Ikväll var vi ut till Köpis i Valbo och köpte present till sonen och till andre sonens flickvän som fyllde 20 i veckan. Dom ska ha kalas imorgon. Då har jag lovat att hjälpa till lite. På söndag ska jag på kryddparty och då hinner jag väl inte börja. På måndag måste jag ju vara ledig, ska ner till Uppsala. Herregud man får åka till världens ände för mammografi. Ser ut att bli nattskift i veckan


Igår hade jag ju tid hos tandläkarn igen. Vet inte hur många gånger den ändrats nu. Tror jag väntat sen i våras. Ska ju göra en krona är det meningen. Men nu var tandläkarn sjuk (igen) och nästa tid fanns i januari. Då kan jag ju göra något roligare för pengarna. 
Tog tag i alla skott jag fått rötter på, som jag ska ta till sonen imorgon och satte i krukor

 
Annars jobbar man ju på. I onsdags åkte julsakerna fram. Trodde aldrig det skulle ta slut, men på något sett så lyckades man släpa ut det mesta från lagret.  Köpte en Dufvenkrooks hjortronglögg idag, men jag tror jag sparar liite med att öppna den. Måste ju provsmaka. Hjortron är ju såå gott.




 Vi fick "lite" snö igår med, men det regnade bort senare och idag har det småregnat hela dagen. Fy så trist, hoppas det blir lite bättre i helgen. Skulle ju behöva släpa bort rishögen som ligger kvar, men vill inte gå ut när det är så ruggigt.




Önskar alla en trevlig helg