fredag 30 oktober 2009

Äntligen helg

Äntligen tog det slut på den här veckan också.  Kändes lite långt i måndags. Det har kommit massor av varor som skulle ut. Igår jobbade jag hela dan men det hände liksom inget. Tog inte ett dugg. Sen hade jag så himla ont i ryggen. Gjorde t.o.m ont när jag andades. Ja ja mycket gnäll också.

 
 Jag har väl lyckats lyft fel nångång "ler". Händer alldeles för ofta. När jag kom hem fick gubben lyfta mej och det knakade ordentligt, men bättre blev det  som tur var. Sen kunde jag andas ordentligt också. Tur man har en stark gubbe hemma. Visst jag vet att man inte ska göra så, men va gör man.
  
Idag har solen lyst och det var riktigt fint ute. Jag slutade 15, så jag hann se lite av den. Lite kyligt är det ute , men det kan det få vara, för nu har jag bara en rishög kvar att släpa undan. I morse var det så fint när solen lyste på alla gula och röda träd efter vägen.



  
I morgon ska vi iväg till en tjej och äta lite, får se om vi kommer ut och tar en öl eller nåt efteråt.  Hon har ju så litet hos sej. Kul att få komma ut lite mellan varven. Man kanske ska spöka ut sej till häxa. Nä förresten det behövs nog inte........

  
Ikväll ska vi bara varva ner och ta det lugn, jag ska gräva lite i skåpen får se om jag hittar nåt smaskens att tugga på också och några ljus att tända.
Var ut i veckan och lyckades fota  lite som blommar. Vallmon växer för fullt, kantnepetan vill inte sluta riktigt än och kärleksörten är bara såå fin mot allt brunt och grått. 

Slutar med en bild av vårt  spöklika päronträd som tappade alla löv över en natt.



Ha en bra helg!!


tisdag 27 oktober 2009

Kors i taket!!

Idag har jag sett solen första gången på en vecka. Vad mycket roligare allt känns på en gång. Inte för att jag varit ute så mycket, men orken och lusten verkar komma tillbaka. Var ut en sväng och fotade lite medans det finns något som blommar. Inte är det mycket när jag tittar mej omkring. Märkte att jag kunde se nästan till botten i dammen också. Synd det inte gick så ofta i somras.
Satt ett tag på förmiddan och kopierade min trädgårdsblogg till blogspot. Bara för säkerhets skull. Kan ju vara kul att ha den kvar om inte annat. Får väl se sen om jag hoppar tillbaka dit, eller hur det blir med allt nu.Eftersom jag jobbat hela helgen kommer man ju efter en hel del här hemma. Gubben var ju också borta på jobb hela helgen. Var ju lite jobbigt att det tog 2 timmar att ta sej hem med bussen, som tar 20 minuter med bil.Så jag har "roat" mej med att storstäda badrummet. Fattar inte vart allt damm och ludd kommer ifrån. Men nu kom jag på att jag glömde nog spegeln. Nu blänker det där inne och luktar sååå gott.
Jag har diskat, tömt diskmaskinen, tvättat en del. plockat undan en del (som vanligt). Så har jag dammsugit hela huset och skrubbat köksgolvet som vissa skulle gjort för minst en vecka sen. Eftersom gojorna inte är rumsrena måste det torkas ofta.
Jag har också skördat jordnötter, fniss. Hela tre stycken på tre plantor, plus en del ruttna. Ja det var ju flera än förra året, men gojorna lär ju inte bli feta på dom precis. Hade nog för små krukor. Men nästa år då,,,,,,,,,,,,,struntar jag nog i jordnötter.



Fixade lite mat till sonen och mej framåt kvällskvisten med. Snart ska jag göra kaffe och vara lite social med gubben, sonen och en kompis till sonen. Det får inte bli som igår kväll när jag tvärsomnade i soffan, mellan mackan och glassen, Men det blir ju lätt så om man jobbar hårt på dagarna.
Imorgon är det ju en ny arbetsdag med nya uppgifter.


Ha det bra / Kram

söndag 25 oktober 2009

Vad jag håller på........

Snart blir jag galen. Vet inte vad jag håller på med. Börjat skriva 4 gånger, så strular jag till det med bilderna så all text försvinner. Börja om från början..........

Ja nu har väl alla ställt om klockorna iallafall, som det tjatats om det. Ställde iallafall om väckarklockan i natt, för jag hade ingen lust att åka en hel timme tidigare till jobbet. SÅ roligt ska vi inte ha.


Vilken lyx det var att åka till jobbet då. Jag hade en hel stor buss alldeles för mej själv. Hade ju fullt sjå att bestämma vart jag ville sitta ju.
Men många hade nog glömt det i morse, för när jag låste upp klockan 9 så VÄLLDE det in folk och sen var det fullt ös till 12. Visst det är skitkul när det rör sej, men när man är två pers som ska sköta allt blir det en aning stressigt.

Lite ljusare blev det i morse, men det spelar ju inte så stor roll för så grått och trist som vädret varit har det ju knappt blivit ljust på dagarna. Tur man jobbat så man sluppit se så mycket av eländet.


Träden har fällt stora lövmattor överallt. Riktigt tjusigt på visssa ställen. Men i trädgården har nog det mesta gått i dvala till våren. Skulle jag också ha gjort om jag skulle vara tvungen att vistas utomhus dygnet runt nu.
Nu har sonen fixat lite mat så jag ska gå och göra honom sällskap.

Trädgårdsbilder har jag inga idag, så ni får hålla till godo med det som bjuds, hehe.

Ha det bra







torsdag 22 oktober 2009

Korvstoppning och äppelmos

Ja då var "våga sälj" träffen över. Mycket korvstoppning blev det och en hel del nyttigt vetande. Men det är ju så jobbigt att sitta en hel dag och lyssna. En annan springer ju runt en 9-10 timmar om dagen så kroppen fick en rejäl chock. Idag har jag grymt ont i ryggen och höfterna. Så det har väl inte blivit så mycket gjort.
Jo jag har kokat en 10 l kastrull med äppelmos. Tog sin lilla tid att skala och betta dom äpplena, men nu är det gjort. Sen har jag diskat en del stora saker och tagit reda på en del skräphögar som tydligen bara jag ser. Snart sätter jag på mej skygglapparna jag med.

Har fått in sista växterna i kuvösen för vintern. Hoppas nu att "änglarna" slipper att frysa ner helt. Har ett litet element som står framför ingången och blir det riktigt kallt får man stänga och sätta in elementet


Orkade inte ut och fortsätta med päronträdet, men grenarna som hängde ner i marken är borta. Tror jag får fortsätta tidigt i vår och ta det innuti. Högen får väl släpas bort så småningom. Den lär väl få ligga kvar tills jag tar tag i den. Nu jobbar jag ju i helgen så då hinns det väl inte med så mycket här hemma. Mycket gnäll nu, men annars är det bra
Ha de

måndag 19 oktober 2009

Höstat ute och inne

Så här häftig var himlen häromkvällen. Innan regn och stormvädret började.
Sen var den ju mindre häftig. Grå, grå.......
I morse ösregnade det när vi åkte, men innan vi kom in till Gävle snöade det ganska ordentligt. Som tur försvann det igen och solen kom fram.
I helgen har jag äntligen fått tummen ur och "höstat" ute. På lördagen var det ju skitväder, så då slöade jag bara. Tvättade inte ens!! Fyy på mej.
Höstkragen blommar nu

Igår sken ju solen på förmidddan, men innan jag hann ut var hela himlen grå igen. Kallt som sjutton var det, men det var bara att försöka rafsa ihop alla krukor och kasta alla gamla ettåringar som var halvdöa. Med lite hjälp lyfte jag in växthuset på altanen så slipper vi ha värmen på så mycket i vinter. Hoppas det funkar.

Kolla det blev några jordnötter i år med.
Fast plantorna fick både spinn och annat elände.

Medan jag höll på där höll gubben på att sätta panel på altandörren. Det är en gammal innerdörr som börjat ha gjort sitt. Naturligtvis lyckades dom ju spräcka nedersta rutan. Så nu blev det panel en bra bit upp. Jaja man ska inte gnälla när dom försöker. En enda stackars blomma blev det av tre änglar i år. Jösses!

När jag kånkan undan allt började jag titta på päronträdet. Varför gjorde jag det?????
Sen började jag ju såga i det också. Ingen har väl rört det trädet på över 20 år så det måste göras något. Hjälpte inte hur mycket jag sågade. Det enda som hände var att det blev en stooor hög med grenar på gräsmattan. Jag måste väl gå ut och försöka bli färdig på torsdag.

Gojorna sitter o halvsover

Sonen kom hem på lördag så vi fick ta hand om honom ett dygn. Göda honom lite. Brorsan tyckte det var kul att han kom, så det blev killsnack långt in på natten. För inte så länge sen bråkade dom jämt. Tur dom växer på sej.
Idag har jag jobbat hela dan och imorgon med. På onsdag ska jag och en till iväg på en "våga sälj" träff i Arlanda. Har ingen aning om vad det är för nåt, men jag hoppas det är nåt skoj, så man inte sitter o halvsover. Finns inget värre än korvstoppning


Ja så har jag höstat lite inne med. Äntligen tvättat köksfönstren och bytt gardiner. Så hittade jag en massa rönnbär som fick hamna på ljusbrickan.

Himmel vad jag svammlar idag. men det var ju så länge sen. TB har tydligen packat ihop alldeles i helgen igen, tråkigt. Egentligen vill jag skriva där, men.....

torsdag 8 oktober 2009

Långt mellan varven

Nu kommer den med stormsteg: HÖSTEN:
Visst fint är det men kallt som bara den på morgonen.
Första frosten kom förra veckan och då tog den massor av växter.
Kolla mina skuggliljor. Dom hann aldrig blomma i år. Jaja det kommer flera somrar.

Så här tjusigt var det ute idag när jag tog en promenad runt "ägorna" Har inte fått mycket gjort idag då varken ork eller lust finns. Känner mej en aning sliten eller om jag har en förkylning på gång.
Vinterfrukten hänger ner trädet ordentligt. Vi har bara hunnit ta reda på två hinkar äpplen än.
Det har vi gjort äppelmos på. Sen blev det 8 kg lingonsylt också.
I helgen plockade jag upp både pumpen och näckrosen ur dammen för det var ishinna på den.
Vilket slit det var att få upp näckrosen då. Den ville absolut vara kvar, men jag var allt starkare,
Höll på att trilla i innan den kom upp.

New dawn är full i knoppar, men hinner dom slå ut tro??
Inte mycket som blommar nu men den här violen har blommat sen i april. En seglivad liten rackare. Colombine heter den.
Idag blev det lättlagad mat: spagetti o köttfärssås. Nyss ringde ett par och bjöd in sej på fika så jag måste väl blåsa bort lite damm innan dom kommer.