fredag 31 juli 2009

Lite blandat svammel

Oj vad tiden rinner iväg fort när man har roligt.
Ja den här veckan har mest varit väntan....
på sjukhus i Gävle och Uppsala. Roligare kan man ju ha på semestern, men nu blev det ju som det blev med "gubben". Jag har sagt att nästa år då får han sitta fastbunden med händerna under sej mellan juni och september. Kanske det inte händer nåt.
Titta min kaktus blommar, med 4 blommor samtidigt. Lite synd bara att dom "lever" ett dygn och mesta tiden på natten.Så den har ju gärna fått dra ut lite till med blomningen. Dom luktar ju sååå gott.

Min asblomma har också blommat och blommar nu.Blev en aning suddiga bilder.


I morse skjutsade jag in "gubben" till Gävle så dom fick operera fingret. Det var ju så svullet i måndags så det gick inte att göra något. Nu har han ju fått infektion i såret så nu är det en kur penicilin också.

När jag inte varit i väntans tider har jag legat på alla 4 här och grävt. Det måste vara millioners milljoner liljekonvaljrötter och nästan lika mycket ormbunkar. Gissa att vi är STENRIKA med. Men nu är jag nästan färdig med den biten. Tack och lov. Har jag vetat hur mycket jobb det var har jag nog ALDRIG börjat (tror jag).

Näckrosen verkar trivas för nu händer det saker.

På väg hem från Uppsala i onsdags stannade vi en snabbis vid Söderfors trädgård också. Hann ju bara se en del för sen stängde dom. Men nu har jag varit där iallafall. Får ta syrran med nästa gång istället för "gubben". Fast det var han som föreslog det. Måste haft hög feber då????????

Den här grå till höger är bra smart hon. Vadå gojaproof ???? Hon har kommit på att håller man på tillräckligt länge och svingar grejen vid matskålsluckan så går luckan upp och man kan krypa ut..men då börjar den gröna skrika och skvallrar. Så han är ganska smart med.


Ja nu är det bar 2 dagar kvar på semestern. Fy så fort veckorna har gått. Men skönt har det varit att ta dagarna som dom kommer. Hoppas det blir skapligt väder i helgen också så det går att vara ute.

Ha en bra helg / Ylva

torsdag 23 juli 2009

Det går framåt

Sakta men säkert. Eller????
Igår tog jag i med grepen så det blev blött om fötterna. När jag kom på varför sa jag många inte lämpliga ord.
Hade kört grepen i slangen från pumpen. Jäkla klantskalle!!!
Ändå var jag sååå försiktig när jag var i närheten.

Så idag var vi iväg till Älvkarleby handelsträdgård för att köpa lite grejor till.Efter en del skärande och trixande lyckades sonen och jag fixa till det så nu funkar det igen. Sonen hjälpte mej att gräva ett krondike som slangen hamnade i. Vore väl sjutton om jag ska träffa nu!!

Det har gått lite trögt igår och idag, men nu har jag kommit på att vi ska inte alls ha en välvd träbro, vi ska bygga en trädbro av träd o grenar.
Och vi ska inte alls lägga stenar, det ska bli gångar av sån träkant som man sätter runt rabatterna.Så blir det nog en liten plätt med två stolar o ett litet bord. Ibland är det bra att det tar lite tid.

"Gubben" kom ju häromdan och undrade vad som skulle "hända" i år då. Han har en viss förmåga att bli sjukskriven emellanåt. Förra året var det nåt med ryggen, året före bröt han fem revben på stegen som ramlade omkull med honom på. Men nu behöver han inte fundera längre.......
Vaknade halv 8 av telefon i går morse, då satt han på akuten. Han hade nästan slitit av hela fingertoppen på ett finger. Vet ju inte hur mycket än. Han har ett JÄTTEbandage. Ja man vet inte om man ska skratta eller gråta,... men jag tror jag skrattar. Så i dag var han och fick omlagt och på måndag KANSKE dom kan sy tillbaka den. Så nu lär det väl dröja en stund innan han kan göra nåt.

Men är det väder imorgon, då ska jag sätta fart och försöka få bort resten av stubbar, rötter o sten. För tillfället regnar det, men det är varmt ändå. Ja jag började ju skriva i TB men det segade ur så jag skyndade att kopiera över hit. Lite tråkigt är det.

tisdag 21 juli 2009

Här jobbas det på


Semester heter det visst när man är ledig från jobbet har jag hört.

Jaja nu ska vi inte vara sån... Här har minsann jobbats på utav bara den. Ändå hinner jag inte så mycket som jag vill. I går var jag ute mellan skurarna och satte lite vita nävor vid kanten av dammen ( syns till vänster på bilderna här nedanför).
Sen började grovjobbet!!
Försöka få bort alla rötter och stenar. Annars kommer det bara att växa liljekonvaljer, ormbunkar, penningblad och en massa högt gräs där. Här ovanför syns hur lite jag hann igår. Höll på till halv 10 igårkväll, men då blev jag injagad av myggen.

Idag började jag köra bort allt singel och alla stenar därifrån. Ja yngste sonen kom och erbjöd lite hjälp också. Så han fick ta stenarna. Tack för det, Under allt låg en stor jättetung pressening som vi lyckades släpa därifrån. Slätt och fint var det ju men vågigt och TITTA!! man kan äntligen se kullen utan att en massa skit är i vägen. Nu måste jag ju rensa den också. Så var det bara att ta fram grepen och börja gympasset idag med. När jag kom nästan längst bak vid kullen körde jag på en stor j...a stubbe med. MERA JOBB! Fram med yxan bara. Lyckades få bort så mycket jag ville. Men sen orkade jag inte mer idag.Ryggen skriker ju AJ, AJ.
Jag har jord, grus och jag vet inte allt från tårna till håret.
Ibland önskar jag att jag inte var så förbaskat tjurskallig och envis.
Det blir ju alltid mer jobb än man tänkt sej, Men man får trösta sej med att det blir ju ganska bra när det blir färdigt.
Till sist vill jag bara visa min Nostalgie som blommar för första gången iår. Den flyttade jag i höstas för den förde en tynande tillvaro i en annan rabatt, men vid dammen verkar den trivas.
Nu ska jag gå och duscha av mej jorden och sen bara vara, för imorgon väntar nästa gympass igen,


Ha en bra kväll

söndag 19 juli 2009

Damm på gång

Idag är det mulet och regnar, så då kanske jag har tid att sätta mej en stund. Skulle behöva ta ett varv med dammsugaren, men det hinner jag nog.
Romans
I veckan har jag mest varit utomhus och bökat runt.
Eller suttit i skuggan för att jag inte orkat vara i solen.

Här har sonen och jag stått och grunnat en del hur sjutton vi ska få till det. Inte så enkelt som man tror att stapla sten....men

Till slut så fick vi till det ganska så bra. Och äntligen kom pumpen i så vi kunde få höra lite vattenskval.

Men det är MYCKET jobb kvar runt om, men roligt att det äntligen händer nåt.
Sonen tog ett dopp i värmen.
Ja och nu är alla kalas äntligen över för ett bra tag. Syrran o hennes man firar 100 år i slutet av augusti.

Undrar vart jag vill fara då. Till månen kanske????

Och massor av blommor och andra presenter fick jag.

Nu börjar solen kika fram igen så det är lika bra att gå ut och göra ett ryck medans det går.
Jaha nu fick vi oväntat besök med.
Fick vi igår kväll med. Det blev tidigt imorse, men roligt hade vi.

Ha en bra söndag

fredag 10 juli 2009

SEMESTER!!!

Men oj vad länge sen det var jag skrev nåt här. Det har liksom inte funnits någon riktig ork. Har ju bara jobbat och jobbat känns det som. Och farit runt på en massa kalas.
Men idag klockan 15 stämplade jag ut för 3 veckors semester. SÅ SKÖNT.


Men det tar väl en stund att varva ner igen.
Idag när jag satt på bussen hem började solen skina efter 2 dagars regnande och halvstorm, men det kommer någon skur emellanåt.
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.1186525

Den här rackaren kom och krälade över gången nedanför trappan häromdan när jag satt på trappan och tog igen mej. Gissa att jag blev rädd när det rörde sej i ögonvrån. Sen ringlade den ner i rabatten och där låg den och tryckte. Vet inte om den har bo där eller om den bara blev rädd och gömde sej. Gubben får ju spader och flyttar om jag talar om det, därför säger vi inget. Taskigt va!
Imorgon ska här städas färdigt och göras smörgåstårtor och tårtbottnar. Men nästa vecka då är det bara slappa, slappa som gäller. Ska väl försöka fortsätta med dammen så den blir färdig nångång också.
Kanske några dagsutflykter om lusten finns. Skönt att ta da´n som den kommer.