onsdag 27 maj 2009

Varit ledig nu igen

Idag har jag ju varit ledig igen. Ibland är det tätt på given. Klev ju upp nästan i vanlig tid för jag skulle ju följa med lilla gubben till Tierps sjukhus till halv 9. Tierp för mej är ju åt helt fel håll. Byn som gud glömde. (Förlåt alla Tierpare)

Röd vit Akleja o Black parrot tulpan
Tidigare hade vi en bil som började hoppa på vägen när vi kom in i Tierps kommun. Förstår den precis. Men politikerna vill ju att vi ska tillhöra Uppsala och inte Gävle fast det är 8 mil kortare till Gävle.


Det var genommulet på morgonen, men sen kom solen fram och höll sej framme till 16 tiden. Sen mulnade det på ordentligt och kom tom en rejäl regnskur.

Här är mina "blå" tulpaner
Måste ju ner och handla lite och iväg till apoteket och sånt man inte hinner annars.

Liljekonvaljerna börjar blomma.
Sen tog jag mej faktiskt några timmar och cyklade iväg till en gammal arbetskompis och fikade. Det var ju evigheter sen vi träffades nu. Hon har en Pappillon på 2 år och nu har hon hand om svärfars valp på 3 månader också. Vilket vilddjur. Men dom är ju goa ändå.

Hängpellisar
Så fick jag ju äntligen tummen ur och ringde frissan igår och hade sån tur att jag fick komma idag. En hel pälsmössa låg ju på golvet innan hon var färdig. Det var ju inte bara håret som försvann utan den mesta färgen med, så nu har jag slängt i lite ny färg. Nu känner man sej som ny igen.

Mitt citrusträd har klarat vintern ute på inbyggda altanen
Har ju haft lite pyssel med att skola om en del plantor också. Men jag får fortsätta med resten till helgen. Då skulle det tydligen bli kanonväder. Hoppas!!

Louise Bugnet full i knopp
Vet någon om man ska toppa blå salvia eller ska man låta bli?????. Känner mej en aning dum att fråga en sån sak, men tänk om jag gör nåt tokigt.
Iofs inte första gången jag klantar till det.

Och här är årets stora projekt. Finns ju lite att bita i innan det är färdigt. Måste börja med att gräva färdigt för vattenfallet, så vi får i pumpen nångång. Det ska byggas en bro och en massa annat pyssel. Men roligt är det.

Den här tror visst att det är höst redan
Nej nu väntar sängen för det är tidig morgon imorrn.




söndag 24 maj 2009

Romansen som tog sej..

Titta, DEN LEVER!! Min Romans som såg så eländig ut tidigare. Trodde aldrig den skulle komma igen så fort. Glad jag blir,,
Idag har jag legat på alla 4 i min "fulrabatt" Där har hamnat allt jag inte vet var jag ska sätta det just då. Sen är det en del jättedaggkåpa och akleja som står på vänt tills det är dags att fortsätta med dammen. Fick ihop en hel kärra som jag måste dra iväg med sen. Men det är så mycket stora äckliga hästmyror där så man får väl ta på skyddsdräkten o storstövlarna
Idag har det varit toppenväder och tvätten torkade ju på nolltid. Synd jag inte hade mer att torka, hehe, Har varit ute hela dagen utom nu när jag måste laga mat. Måste ju fixa matlåda till yngste sonen som gör APU i 4 veckor. Så då blev det ju en till mej också. Tur jag hade då.

I torsdags var jag ledig. Då tog jag tag i nya rabatten på framsidan. Det ser ju lite fattigt ut just nu, men det kommer väl. Det ska vara löjtnanshjärta 3 st, funkia 3 st, vit astilbe 3 st, vit sköldpaddsört 3 st och ett silverax. Ser ni dom???? Funderar på att sätta några vita nävor för att fylla ut så länge. Hade sån tur så det började regna när jag var klar.
Har ju lyckats slinka iväg på ett kalas sen sist också. Men nu är det lugnt till i början av juni har jag för mej. Då tar vi ny fart. Yngste sonen tar studenten 12 juni. Han har gått fordonslinjen. Han har äntligen fått ny tid för uppkörning, för nu har han gjort den sista riskutbildningen. Så nu får man hålla tummarna att allt går bra.


I tisdagsmorse när jag klev ur bilen en bit från jobbet hörde jag att det var ett jäkla liv. Först stod dom utanför och blåste bort skräp från gräsmattan. Inbrottslarmet skrek rakt ut också. När jag gick runt hörnet stod ju stora brandbilen där också.

Tydligen hade dom sopat asfalten utanför så ett dammoln har gått in i en fläkt och satt igång brandlarmet. Sen när brandkåren kom hade dom ingen kod till sitt kort. Dom hade låst upp men kom inte in. Så då bröt dom upp dörren lite fint och då gick ju nästa larm. Sen kom ju Securitas också. Häftigt uppvaknande den morgonen.

Alla mina tre Änglar har överlevt vintern, fast dom fick sej en rejäl köldknäpp i höstas. Men det över jord är ju tvärdött. Hoppas dom vill växa ordentligt också. Min Kejsarkrona har ju lagt sej ner och vill inte ett dugg mera. Måste nog flytta den sen.

Äppelträdet blommar som tokigt idag och humlor och bin surrar runt i det. Nåt annat som surrar är myggen. Trodde jag skulle klara mej men dom var envisa dom små rackarna. Så till slut fick jag ge upp och gå till solen.

Här är min självsådda petunia. Tog frön från en röd med vit kant. Blev ju inte så lik mamma precis, men men man kan ju inte få allt.
Nu ropar lilla gubben och vill bli klippt så jag slutar väl surra för den här gången.

Ha en jättebra vecka!!

söndag 17 maj 2009

Vilket fylleri

Har inte haft tid att titta in på ett tag. Här har varit full fart på jobbet och ett fylleri utav bara den. Har inte gjort annat än åkt runt och fikat och ätit tårta i två veckor nu. Visst det är gott med tårta men kanske inte var och varannan dag. Idag var vi och grattade barnens kusin som blev 16 år. Jösses vart har alla dom åren tagit vägen?? Nyss var hon ju liten ju. Tur att det bara är barnen som blir gamla.

Förra helgen jobbade jag och hann med två födelsedagskalas då med. I veckan har vi haft kurs inför auto order som snart börjar. Ja inte blir det ju så mycket mindre jobb än att gå runt med dosan och beställa, som man kanske trodde. Men det kanske blir mera jämn fördelning. Det visar väl sej den dan det sätter igång.

I helgen nu har tvättmaskinen gått på högvarv, då jag inte har hunnit med den biten. Fattar inte att det kan bli så himla mycket tvätt. Så kom yngste sonen hem med två overaller från skolan som han ville ha tvättade innan han börjar APU;n imorgon. Tycker inte riktigt om att behöva stå varenda kväll och fixa matlådor till honom, men snäll som man är står jag där iallafall. Dom har lagt den dom tre sista veckorna av skolan. Men dom får vara lediga torsdagen för att gå på studentlunchen i alla fall.


Sonen hade ju bokat teori och körprov, men fick ju boka av för han måste ju gå en riskutbildning till om droger som kom till den 1:a april. Det hade ju ingen upplyst honom om. Tycker jag är dåligt. Han hade tur som kom in på utbildningen i veckan. Men vi får väl se hur länge han får vänta på uppkörning nu då.

Annars har jag trotsat dom kalla nordanvindarna i helgen och tillbringat den tid jag kunnat utomhus. I natt var det nollgradigt och minus på vissa ställen.Nu längtar jag efter mycket värme och sooool. Har rensat lite ogräs. Grävt färdig min rabatt på framsidan. Varit och hämtat en kärra kompost och slängt i. Så nu fattas det bara att få dit växterna. Dom står ute i drivbänkarna i väntan på mera tid.

Lilla "gubben" har jobbat i helgen. Han började ju jobba på grupp förra veckan och gissa att det känns konstigt när han är borta på nätterna. Det är nog 4 år sen sist han jobbade så. Men jag vänjer mej nog med det också. Han jobbar inatt med. Så vi syns i morgonbitti när han hämtar bilen på mitt jobb. Ja vi tröttnar ju inte på varann då iallafall. Fniss!
Häggen är i full blom och i syrenhäcken blir det EN hel blomma i år. Första gången den blommar.
Nä gud va jag babblar, nu är det bäst jag slutar innan det blir en hel novell.
Apropå det så fyllde en kompis år i veckan så jag satt och spånade en stund innan jag började jobba.
Oj vad åren går
Redan 50 år
Medelålders tant?
Kan aldrig vara sant!
Håret börjar gråna
Efter pension man tråna
Tjejen från Hille
Tror nog jag fått dille
Vet att det är sent
Men rimma går så klent

Vad det nu hade att göra med saken???

Ha en bra kväll!!

måndag 4 maj 2009

Haft långledigt

Tre hela dagar ledigt. Vilken lyx!
Var ju ganska slut när jag kom hem 19,10 på valborg. Vi åt lite och sen somnade jag i soffan "Skäms" så trevlig var jag.
Men sen har jag varit ute både fredag och lördag. Vilket kanonväder det varit Jag har krattat färdigt överallt och det blev så fint. Det blev inget eldande i det vilda, så jag släpade bort ca 10 kärror till återvinning.

Har börjat rensa lite löv i dammen och blev dörädd när grodan började hoppa runt i en lövhög. Trodde den var på ett annat ställe. Massor av liljekonvaljer börjar komma upp vid dammen.
Vindruvan "Spulga" har stora knoppar. Den har jag ute mot en södervägg. Få se om det blir druvor i år. Det är nog tredje året sen jag grävde ner den nu.
Näckrosen som blommade i sin hink för första gången förra året har äntligen fått en stor korg och fått flytta ner i dammen. Jag har premiärdoppat fötterna. Det var inte såå kallt som jag trodde. Men efter en stund var hela jag som en stor isbit.
Har äntligen fått klippa i rosorna också. Min stackars Romans såg inte frisk ut. Alldeles svarta grenar. Tror det är en zon 3 ros men står i söderläge där det är varmt. Det blev inte så mycket kvar när jag var färdig där inte. Och Symphatin blev det ännu mindre kvar av. Men det kommer nytt neri.
Hade 20 års kalas på söndagen. Hade ju bestämt mej för att göra smörgåstårta, men på lördag eftermiddag ångrade jag mej. Så där stod jag och bakade tårtbotten chokladrutor och två sorters kakor på lördagkväll. Fick tyvärr ingen bild på den stora jordgubbstårtan för den försvann i ett nafs. Många fikasugna kom det. Så nu är det bara att börja ladda upp för studentskivan i juni.

Men nu ska jag gå och vara lite social ett tag (innan jag somnar i soffan) fniss,,

Ylva