onsdag 29 april 2009

Ja nu har jag vaknat igen!!



Tiden springer ju iväg och det är massor som ska göras. I helgen har jag krattat och krattat, men nu är det äntligen färdigt. Vädret gjorde ju att det blev mycket lättare också. Solen sken som bara den. Shorts och linne på. Bara ett litet hörn i det vilda som antingen ska köras iväg eller eldas upp. Får väl se vad brandmannen säger, fniss.

Vi fick låna grannens släpkärra och packade på ett stooort lass och drog iväg till återvinningen. Synd att dom stängde redan 13.00 för vi skulle ha behöft åka en vända till, men det får väl bli nästa vecka nåndag då. Gubben ska ju ha semester då, HMMM.

En annan får minsann slita hela veckan OCH helgen. Men men världen går väl inte under för det heller.

Tulpanerna här till höger blommar för fullt nu. Vet inte vad dom heter. Köpte ju 5 lökar av en nästan svart papegojtulpan för flera år sen. Gissa att jag blev snopen när dom blommade första gången. Två av lökarna blev så här. Nu gör det ju inte så mycket då dom blommat över när dom andra börjar blomma. Såg att någon varit och tuggat på två tulpaner bakom garaget, men ALLA andra står orörda. Hoppas att det fortsätter så också.
Mina jordnötter växer så det knakar. Hoppas det
blir fler nötter än förra året. Måste hålla mer koll i år.

I helgen ska vi ha 20 års-kalas här. Har inte bestämt om jag ska ha smörgåstårta och tårta, eller baka en massa bulla oc h kakor, men det lutar åt smörgåstårta, annars får jag ju stå och baka hela helgen. I morgon jobbar jag ju 7.45-18.00. Får se vad vi hittar på. Är bortbjudna men vi får se om jag orkar när jag jobbat hela dan. Man är ju inte så fräsch precis.

Idag satt jag på huk och höll på i en hylla. SPLASCH!! lät det bakom mej och jag blev alldeles blöt på ryggen och benen. En sån där tvättmedelsförpackning med flytande tvättmedel hade rasat ner och sprack. Halva jag var full av sörjan och massor rann ut på golvet. Det var minst 10 liter som det såg ut. Och gissa att det var glashalt., Bambi hade det lätt han.
Det tog ett tag att ta reda på allt sen.

Jag skickade "gubben" på årsmöte med vägföreningen, som han glömt bort. Får se vad dom har för nytt att säga då. Så nu "får jag göra som jag vill", hehe.

Ha en bra valborg

lördag 18 april 2009

Dagens vedermödor


Idag skulle vi ha sovmorgon,HAHA!
Vaknade före halv 8 och kunde inte somna om. Typiskt!
När man för en gångs skull kan ta det lugnt.
Inte blev det någon lång och skön frukost heller, Men man kan ju inte få allt. "Gubbens" mormor ringde och kände sej inte så bra. Så det var bara att kasta i sej frukosten och iväg. Fint väder har vi haft iallafall, om än lite kallt med kalla nordanvindar.
När vi varit ner till Centrum och tittat till "gubbens" mormor, köpt busskort mm, så tog jag på mej storstövlarna igen. Det var ju inte så kallt att jobba på solsidan iallafall. Men bara jag gick runt knuten blåste det isbitar,
Det var en riktig AHA upplevelse att kratta undan löven i resten av landen.
I höstas blev det ju ganska bråttom att få ner alla perenner jag köpt och

inte är jag säker på vart jag satt allt. Hittade en hel massa gropar där jag
tydligen grävt upp en del, Undrar vart jag satt ner det nånstans då??
Det visar ju sej väl så småningom,
Hittade 2 liljebaggar som höll på att göra flera på kejsarkronan.
Nyp,... nyp, sen hade dom roat sej färdigt, hehe.
Under den dubbelvikta gummiduken i bäcken på dammen hittade jag lilla grodan som kröp in där i höstas och den lever än. Jag trodde den frusit ihjäl för länge sen. Hoppas att det blir flera sen då.
Så tog jag krattan lite försiktigt i djuphålet och skulle ta en del löv. YÄCKK vilka äckliga saker som kom upp. Såg ut som Binnikemaskar.
Grannens hundvalp var också med och hjälpte till att bära bort en del grenar. Hade inte tid att lyssna på husse och matte. Det är ett litet svart lurvigt garnnystan som studsar runt. Fick tyvärr ingen bild på henne.
Gick lös på min hemmagjorda spalje på framsidan när solen kom dit. Var ut i skogen för en 5-6 år sen och hämtade störar som jag band ihop med snöre, men nu har den gjort sitt. Måste försöka hitta nåt annat att sätta där snart. Sen var det bara att börja med mat. Tog vad jag hittade. Bettade potatis, morötter och gul lök. På med lite olja salt och svartpeppar. Hittade en kvist timjan som slank med också. Så hittade jag en bit falukorv som jag skar i tjockare skivor och la på galler och in i ugnen med alltihopa. Vips så var det klart. Gott blev det med.

Nu ska jag gå och vara lite social också, inte bara sitta här och babbla. kanske ta lite gott att äta o dricka. Imorgon ska det bli lite varmare så då ska jag ut med krattan igen.



Ha en bra lördagkväll



Ylva

tisdag 14 april 2009

Vardag igen


Jaha , så är det vardag igen. Inte för att jag har njutit så mycket av påsken direkt. Känns som jag varit hemifrån mesta tiden av helgen.
Tog en tur till Blåkulla och träffade alla andra efter jobbet på torsdagen. Var på födelsedagsfika på fredagen. Lördag o söndag var jag på jobbet. På lördagen lyckades jag hinna med en påskmiddag också. Måndagen var vi borta på mat.



Har försökt slänga i någon maskin tvätt mellan varven. Vädret har ju varit toppen utom igår, då det var genomgrått och regnade på
kvällen och det har varit kallt om nätterna, har fått skrapa bilrutor innan jag kunde åka
iväg.
Äntligen har det ju börjat hända lite i rabatterna.

. Ja utom att det ser bedrövligt ut med alla torra
löv och grenar och allt vad det är., men det ska
vi nog råda bot på i hel
gen om vädret tillåter.

Dåå ska jag bara vara! och göra vad jag vill !!

Tulpanerna står orörda än. Inte värt att säga det
så högt ifall att det står en liten bambi och tjuv-
lyssnar, då kan det vara kalhygge i morron.

Var och försökte trampa hål i isen på dammen igår och det höll på att bli väldans vått. Trodde den var tjockare än så. Men det går fort nu.

Ni får ha en bra vecka, själv ska jag jobba.

Ylva










måndag 6 april 2009

Våren är här

Äntligen hör man fåglarna sjunga som bara den och solen värmer bort snön med rekordfart.
Var ute en stund igår och tittade hur vintern farit fram med allt. Dammen är ju frusen än, försökte få hål på isen men den var starkare än jag.

Nu börjar inspirationen komma tillbaka. Vill ha bort all snö snart och börja rensa bort alla torra perenner så det blir "fint". Har ju en del projekt att ta tag i. Bäcken och vattenfallet ska göras färdigt. Måste ha ett snyggare staket runt, bron ska byggas mm.


Sen ska jag ju sätta fart med framsidan också. Och dom där eländiga fönstren som ska målas och kittas om. Jag hatar fönster, är alldeles för många sidor att hålla rätt på. Källaren ska ju få sej en rejäl duvning, men det kan man ju göra när det regnar. Ifall att man skulle bli sysslolös "ler".

Sådderna går väl sisådär en del växer värre än ogräs och en del tar hur lång tid som helst på sej.
Jordnötterna är på god väg nu.



Lördagkvällen blev lyckad. God mat och gott sällskap. Kan inte bli bättre. Spelade Sybarit mot natten. Vett och etikett. Jo jag tackar jag. Kul var det men ingen av oss kommer att få gå på nån finare tillställning med dom poängen. Nej nu står "gubben och stampar och ska ha datorn.








HA EN BRA KVÄLL!

YLVA

lördag 4 april 2009

Är jag riktigt klok?????

Men herregud vad har jag gjort nu då?????

Ja det var problem att komma in på TB så jag gick in på Odla istället. Och där skrek en stor rubrik: KÖP PERENNER!!! Tok gör som tok säger och köpte
perenner
Tänkte bara köpa Funkia och Löjtnantshjärta till framsidan, men kom på att Vit Astillbe kanske kunde vara något tillsammans med det. Så långt var det ju lugnt, men sen då???
Var sjutton ska jag gräva ner resten då?
Skyller väl på att jag jobbat för hårt i veckan.


Annars skiner solen från en klarblå himmel och +17 grader . På altanen var det +35 grader.
Jag har varit ute en stund och kollat ägorna. Det klafsade ordentligt om fötterna. Krokus och tulpaner har försiktigt börjat titta upp ur jorden.
Vi har haft storstädning ska ha lite matgäster här ikväll, men nu måste jag vila en stund för ryggen skriker.
Fattade fel igår morse och trodde det var igår kväll. Gissa att jag fick panik, det såg ju för hemskt ut här.

Men måste man jobba alla dagar blir det lätt lite rörigt här.
Inventeringen är över och jag hoppas att allt gick bra( så vi slipper göra om den,)

Har påskpyntat bloggen med hihi. Gul och fin.

Nu ska jag hoppa in i duschen och spola bort städdammet och sen börja med maten. Det blir potatisgrattäng och fläskytterfilé. Hoppas det blir bra.

Ha en bra lördagkväll Ylva

onsdag 1 april 2009

Solen skiner från en blå himmel



Man tror inte att det är sant. Snön sjunker medans man tittar på. Äntligen börjar det hända saker. Igår kväll vid 7 tiden var det varmt och skönt ute, men idag blåser det en aning kyligt. Själv har jag gått inomhus. Igår skulle jag vara ledig men då jobbade jag 11 timmar med inventering bla. I morse klockan 6 var det uppställning igen. Klockan 17 gick jag hem, I morgon är det hårdkörning 7.45- 18.00. Då ska det sista pappersarbetet göras och sen är vi av med eländet för den här gången. Om det inte var så förbaskat tråkigt och hela butiken förfaller ju under dom dagarna, Suck! Är sååå himla trött i benen och huve`t nu.
Titta vad mina jordnötter börjat växa på nolltid. Hoppas att det blir många i år. Förra året blev det 2 nötter, resten var det någon som var och festade på.
Det till vänster är Hibiscus. Spännande värre.
Hibiscus har jag aldrig sått tidigare.
Var in på Hortogreen och kollade lite rosor igår. Funderar på att sätta låga men breda rosor vid träkanten på framsidan. Fanns ju lite att välja på. Och funkia tänkte jag aldrig på, fast jag har det på andra sidan gången. Tack för tipset!
Nu ska jag gå in och fixa något att äta, kom på att jag har ju inte ätit nån lunch än.
Ha en bra kväll Ylva